Training Stevig leidinggeven doe je zo!

Hoe neem ik mijn plek als leidinggevende echt in? Wat is mijn rol? Wat maakt dat mijn mensen en mijn manager mij serieus nemen als leidinggevende? Hoe kan ik mijn mensen het beste begeleiden en stimuleren om verder te groeien in hun functie?

Een praktische training met heldere handvatten, waar jij als (beginnend) leidinggevende centraal staat.

 

De training

In de training Stevig Leidinggeven doe je zo! werken we aan die onderdelen die jou ondersteunen om je als leidinggevende stevig(er) neer te zetten.

In het intakegesprek voor de training onderzoeken we gezamenlijk wat jij nodig hebt om jezelf stevig(er) neer te zetten en je plek als leidinggevende echt in te nemen.  Zodat we hier in de training speciale aandacht aan kunnen besteden. Zo wordt deze training dus helemaal afgestemd op de behoeften van de deelnemers!

Daarnaast besteden we aandacht aan o.a. de volgende praktische handvatten: Gespreksvoering, Feedback en kritiek geven en ontvangen, Situationeel leidinggeven, Actie en reactie, Gezag, delegeren, grenzen trekken en je plek innemen, Beïnvloedingsstijlen, Waarnemen en aannames.

 

Het resultaat

Je zelfvertrouwen is zichtbaar gegroeid en herkenbaar voor zowel voor jezelf als je medewerkers. Je hebt je plek als leidinggevende ingenomen. Dat maakt dat je medewerkers en jouw leidinggevende jou zien als een echte stevige leidinggevende.

 

Werkwijze

Bewustwording van je fysieke, emotionele, energetische en mentale processen door ervaringsgericht werken staat centraal.

De training wordt gegeven door ervaren trainers, die zelf leiding hebben gegeven. Zij zetten dat in wat nodig is om jou te laten groeien in je vak.

De periode tussen de blokken in, werk je aan praktijkopdrachten, met als doel je persoonlijke ervaring te borgen in de dagelijkse praktijk.

 

Persoonlijk intakegesprek

De trainingsdagen worden voorafgegaan door een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek is zowel voor jou als deelnemer, als voor ons als trainers, de start van de training. In dit gesprek gaan we dieper in op de achtergronden van deze training en worden wederzijdse verwachtingen geuit. De uitkomst van het gesprek nemen wij mee in de voorbereiding van de training.

Aan jou wordt gevraagd na te denken over de casuïstiek die jij tijdens de training wilt inbrengen en je krijgt een persoonlijke opdracht mee ter voorbereiding op het eerste blok.

 

Voor wie

Je hebt minimaal 6 maanden ervaring met leidinggeven (afdeling/team/projectteam). Of je geeft al een aantal jaren leiding maar je wilt de basisvaardigheden beter beheersen om steviger je plek in te nemen.

 

Praktische informatie

Het totale pakket bestaat uit een persoonlijk intakegesprek en de 4-daagse training (2 blokken van 2 dagen aaneengesloten (4 dagdelen)).

Aantal deelnemers:  maximaal 10 deelnemers 

Trainer(s): Maria Menger en/of Berto van der Manden

 

Data 2015:

Blok 1:  12 en 13 november

Blok 2:  7 en 8 december

 

Locatie

Centraal in het land.

 

Interesse?

Ga naar de Agenda om te kijken wanneer wij de training Stevig Leidinggeven doe je zo! geven. Je vindt daar ook informatie over prijzen en je kunt je daar aanmelden.

Wil je advies over welke training het beste past bij jouw behoeften? Of ben je op zoek naar een in-company teamtraining op maat? Neem dan contact met ons op, wij geven je graag een vrijblijvend persoonlijk advies!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *