Systemisch Coach – Begeleider in het Onderwijs

Welkom bij onze opleidingen tot systemisch coach/begeleider in het onderwijs en jeugdzorg!

Als je wilt werken met kinderen en jongeren in een onderwijs- en jeugdzorg context, dan is onze opleiding wellicht iets voor jou. Wij geloven dat het systemisch denken en werken een krachtige manier is om inzicht te krijgen in de problemen en uitdagingen waarmee kinderen en jongeren te maken hebben, en om passende oplossingen te bieden.

Onze opleiding is praktijkgericht en bestaat uit een combinatie van theoretische lessen en veel oefenen en werkervaringsopdrachten. Je leert hoe je systemisch kunt denken en werken, hoe je gezinnen en groepen kunt faciliteren en hoe je onderwijsomgevingen kunt veranderen. Je leert ook hoe je interventies kunt ontwikkelen en implementeren die gericht zijn op de specifieke behoeften van leerkrachten, ouders, kinderen en jongeren.

Na afronding van onze opleiding, zul je in staat zijn om systemisch te denken en werken, en zul je in staat zijn om leerkrachten, ouders, kinderen en jongeren in het onderwijs effectief te begeleiden en te ondersteunen. Je zult bovendien in staat zijn om gezinnen en groepen te faciliteren, en om onderwijsomgevingen te veranderen.

Als je geïnteresseerd bent in het werken met kinderen en jongeren in het onderwijs en jeugdzorg, en als je geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van je vaardigheden als systemisch coach of begeleider, dan is onze opleiding wellicht iets voor jou. De opleiding bestaat uit 2 delen de 8 daagse basis en het 8 daagse vervolg. De 8 daagse basisopleiding is bedoeld als fundament onder jouw systemische – én persoonlijke ontwikkeling. Het ambacht van opsteller vraagt veel training en zelf ervaren. In de basisopleiding leer je voldoende om een start te maken en te gebruiken in je werk en leven.

Word je geraakt door het systemische werken en wil je volledig opgeleid worden tot systemische coach/begeleider kan je doorgaan met de 8 daagse vervolgopleiding.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden voor een kennismakingsgesprek of kom naar de open avonden.