Stress & Burn-out

VOORKOMEN van BURN-OUT & STAPPENPLAN BURN-OUT

STAPPENPLAN BURN-OUT

In de afgelopen 20 jaar zien wij steeds meer mensen in onze praktijk binnen komen met burn-out en stress gerelateerde klachten. Klachten zoals lusteloos en moeheid waarbij concentreren en besluiten nemen steeds minder lukt of ze zijn juist hyperactief, nerveus met een opgejaagd gevoel en daardoor steeds minder effectief kunnen functioneren.
In beide gevallen is de stresshormoonhuishouding uit balans.

Niets doen is dan geen optie meer.

Burn-out zit niet alleen tussen de oren. De basis is fysiek herstel en onderzoek waardoor de vermoeidheid en energietekort is ontstaan. We hebben daarvoor een stappenplan ontwikkelt voor een evenwichtig leven en een frisse start.
Je ontwikkelt een versie 2.0 van jezelf met als doel nooit meer Burn-Out.

We starten altijd individueel en na het eerste herstel kan men kiezen om mee te doen aan de training Naar de Kern van je Persoonlijke Kracht.

Voorkomen van Burn-Out

Het liefst voorkomen we dat mensen in een burn-out terecht komen.
We zijn aangesloten bij het NCPSB (nationaal centrum preventie stress en burn-out)
Het kantelen van een reactieve aanpak van stressklachten naar een proactieve en preventieve aanpak is hun doelstelling

Zij doen aan echte preventie. Zij maken hiervoor gebruik van een online tool de Vitality Mind Challenge. Deze heeft een voorspellende waarde en geeft niet alleen of er een risico is op uitval, maar ook door welke factoren dit risico wordt veroorzaakt en op welke termijn.

Daarmee is de NCPSB’s aanpak uniek, en heeft zoveel impact, omdat er naar alle medewerkers wordt gekeken, ook vóórdat er problemen zijn. Van cruciaal belang, zeker nu, daar waar ruime meerderheid van mensen hun eigen uitval NIET ziet aankomen. De VMC ziet dat wel, zelfs 9 – 12 maanden van te voren.

Wij gebruiken de VMC voor bedrijven en individuele personen.

INTERESSE

Interesse in preventie: BEL of app met Gera Vermaas gera@kerncompany.nl 06-50277474